لیسه گیری در صافکاری به عملیات از بین بردن خراش های عمیق در بدنه خودرو گفته می شود. همانطور که می دانید اگر خراش های به وجود آمده بر روی بدنه خودرو باقی بمانند، ممکن است ریزش رنگ رخ دهد و همین امر باعث می شود تا رنگ کاری مجدد بدنه خودرو صورت گیرد. در این صورت، هزینه های زیادی بر صاحب خودرو اعمال می شود و این امر می تواند نگران کننده باشد. به همین دلیل تمامی کارشناسان محض بروز خط و خش بر روی بدنه خودرو برای لیسه گیری حرفه ای اقدام نمایید. در این صورت می توانید از رنگ بدنه خودرو خود محافظت کنید و این چیزی است که تمامی مشتریان در قرن بیست و یکم به دنبال آن هستند.
لیسه گیری چیست
واژه لیسه گیری برای بسیاری از افرادی که با این فرآیند آشنایی ندارند، واژه ای عجیب است و این سوال را در ذهن آنها به وجود می آورد که لیسه گیری حرفه ای چیست! قبل از آنکه بخواهیم در مورد فرآیند لیسه گیری صحبت کنیم بهتر است نگاهی به خراش هایی که بر روی بدنه خودرو به وجود می آیند داشته باشیم. رنگ بدنه خودرو از سه لایه تشکیل شده است.
معمولا وقتی خراش و یا آسیب بر روی لایه اول به وجود می آید، به آن خراش سطحی گفته می شود. اما اگر خراش به لایه های دوم و سوم برسد، خراش عمیق می شود و این امر می تواند ریزش رنگ را به همراه داشته باشد. عملیات لیسه گیری حرفه ای زمانی انجام می شود که خراش به لایه های دوم و سوم رسیده است و باید برای رفع آنها اقدام شود. سرامیک خودرو از خدمات مهم صافکاری قدیریان است.
آیا می توان فرآیند لیسه گیری را به تعویق انداخت؟
بسیاری از صاحبان خودرو به اشتباه فرآیند لیسه گیری حرفه ای را به تعویق می اندازند. باید بدانید این اشتباه ترین کاری است که صاحبان خودرو می توانند انجام دهند. زیرا وقتی خراش به لایه های عمیق بدنه خودرو رسیده باشد می تواند به سرعت به رنگ آسیب وارد کند و باعث ریزش رنگ شود. در این صورت صاحب خودرو باید کل بدنه خودرو را رنگ کند و این موضوع زمان بر و هزینه بردار است.
لیسه گیری رنگ ماشین
اکنون که متوجه شده اید لیسه گیری حرفه ای یک فرآیند بسیار مهم برای محافظت از رنگ خودرو و جلوگیری از آسیب به رنگ خودرو است ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که این فرآیند چگونه انجام می شود. در ادامه شما را با فرآیند لیسه گیری خودرو آشنا می کنیم.
مشخص کردن عمق خراش
در اولین مرحله، وقتی خودرو به تعمیرگاه انتقال داده می شود، تعمیرکار بدنه خودرو را با شوینده های مخصوص به خوبی شستشو می دهد تا تمامی خراش هایی که بر روی بدنه خودرو به وجود آمده اند مشخص شوند. پس از آنکه عملیات شستشو تمام شد، خودرو در زیر نور آفتاب و یا نور ماور بنفش گذاشته می شود تا میزان خراش ها به دقت مشخص شود. این مرحله اهمیت بسیار زیادی در لیسه گیری حرفه ای دارد. زیرا اگر عمق خراش ها به خوبی مشخص نشود، تعمیرکار نمی تواند اقدامات مورد نیاز را انجام دهد و همین امر می تواند به رنگ خودرو آسیب وارد کند.
انتخاب کد رنگ
در مرحله بعدی برای لیسه گیری حرفه ای خودرو، تعمیرکار کد رنگ را مشخص می نماید و سپس بتونه کاری سنگی و استفاده از رنگ خشک را آغاز می نماید. این فرآیند انجام می شود تا محل خراش که عمق آن زیاد است پر شود. سپس تعمیرکار باید مدت زمانی صبر کند تا این رنگ جذب شود. پس از جذب رنگ مرحله بعدی آغاز می گردد. پولیش نانو از خدمات مهم صافکاری قدیریان است.
لیسه گیری خودرو
آخرین مرحله از لیسه گیری حرفه ای استفاده از لیسه های مخصوص است. در این مرحله اضافات رنگ از این خراش ها خارج می شوند تا سطح خودرو یکدست شود.
آیا می توان اضافات رنگ را با استفاده از دستگاه پولیش پخش کرد؟
در برخی از مراکز برای پخش کردن اضافات رنگ، به جای لیسه از دستگاه پولیش استفاده می شود. اینکار معایب بسیار زیادی را برای بدنه خودرو به همراه دارد. استفاده از دستگاه پلیش سبب کدر شدن رنگ در اطراف ناحیه خراش خورده می شود و همین امر بر بدنه خودرو اثر می گذارد. بسیاری از متخصصان در این باره هشدار می دهند و از صاحبان خودرو می خواهند با مراجعه به مراکز معتبر فرآیند لیسه گیری حرفه ای را به طور دقیق انجام دهند.
پولیش کاری
پس از آنکه فرآیند لیسه گیری حرفه ای به طور دقیق اجرا شد، نوبت به پولیش کاری خودرو می رسد. این کار سبب می شود تا خراشی که بر روی بدنه خودرو به وجود آمده است با سطح خودرو یکدست شود و این موضوع زیبایی بصری را برای خودرو به همراه دارد.
در مرحله پولیش کاری، تعمیرکار از پولیش های جامد و قوی استفاده می کند و با استفاده از دستگاه های تخصصی پولیش را در ناحیه آسیب دیده قرار می دهد. به این موضوع توجه داشته باشید که در مرحله پولیش کاری، بدنه خودرو باید کاملا خشک باشد. در غیر این صورت، موادی که در خراش های عمیق خودرو به کار رفته اند پخش می شوند و این امر چالش های بسیار زیادی را برای صاحبان خودرو به همراه خواهد داشت.
واکس بدنه خودرو
پس از آنکه پولیش بدنه به اتمام رسید، واکس بدنه خودرو آغاز می گردد. واکس بدنه خودرو باید بر اساس میانگین دمای هوا محیط و نوع کاربری خودرو انجام شود. امروزه، بیشتر از واکس های نرم برای بدنه خودرو انجام می شود تا رنگ خودرو جلا پیدا کند و در مقابل عوامل محیطی حفظ شود.
لیسه گیری بدون رنگ
بسیاری از کسانی که می خواهند لیسه گیری حرفه ای بر روی بدنه خودرو آنها انجام دهند، در این باره سوال می پرسند که آیا لیسه گیری جزیی از رنگ محسوب می شود یا خیر و یا تفاوت لیسه گیری و رنگ چیست! در پاسخ به این سوال باید بگوییم اگر تعمیرکار در فرآیند لیسه گیری از بتونه کاری استفاده نکند و با این روش خط و خش ها از بین بروند، دیگر لیسه گیری جزیی از رنگ به حساب نمی آید. به همین دلیل توصیه می شود ابتدا خودرو خود را به یک تعمیرکار حرفه ای نشان دهید تا وی بتواند بر اساس میزان خسارت وارده به خودرو به سوالات شما پاسخ دهد.
لیسه گیری رنگ سفید صدفی
زمانی که رنگ بدنه خودرو سفید صدفی باشد، لیسه گیری حرفه ای به یک فرآیند دشوار تبدیل می شود. بروز کوچکترین خط و یا برش بر روی بدنه خودرو می تواند بر زیبایی آن اثر بگذارد و همین امر باعث می شود تا ظاهر خودرو نازیبا شود. بهتر است بدانید با توجه به این موضوع که رنگ سفید خراش را به خوبی نشان می دهد، از روش های سنتی نمی توان لیسه گیری رنگ سفید و صدفی را انجام داد و استفاده از روش های مدرن یکی از مواردی است که تمامی تعمیرکاران باید به آن توجه داشته باشند. همچنین، اگر لیسه گیری رنگ سفید به درستی صورت نگیرد، باعث افت قیمت خودرو می شود.
قبل و بعد لیسه گیری
اگر شما برای انجام لیسه گیری حرفه ای به یک مرکز معتبر مراجعه نمایید، هرگز نباید پس از اتمام عملیات لیسه گیری و تحویل گرفتن خودرو جای خراش ها را بر روی بدنه آن مشاهده کنید. در واقع، کارشناسان به این موضوع اشاره می کنند یکی از مواردی که می تواند به شما نشان دهد آیا تعمیرکاری که به آن مراجعه کرده اید معتبر است یا خیر، عدم مشخص شدن رد خراش هاست. به همین دلیل شما باید عکس نمونه کارهای تعمیر گاه را مشاهده کنید و اگر آنها می توانند عملیات لیسه گیری را به خوبی انجام دهند ( گویا خودرو را به تازگی خریده اید و بدنه آن هیچ گونه آسیبی ندیده است) بی شک افراد حرفه ای در آن مرکز مشغول به فعالیت هستند.
قلم لیسه گیری
قلم گیری یکی از فرآیندهایی است که در طول لیسه گیری خودرو انجام می شود. اگر خط و خشی بر روی بدنه خورد به وجود می آید سطحی باشد، تعمیر کار می تواند قلم گیری را انجام دهد. به طور کلی، تعمیر کار برای رفع رنگ رفتگی های بزرگ و رنگ رفتگی هایی که دچار زنگ زدگی هستند از این روش استفاده می نماید. این کار به صورت زیر انجام می شود:
• ابتدا اطراف خط و خش ها تمیز می شوند.
• سپس آستر بر روی بدنه خودرو اجرا می شود.
• قلم گیری برای پر کردن خش ها انجام می شود.
• رنگ بر روی این فرو رفتگی ها پاشیده می شود.
نکته بسیار مهم در قلم گیری خودرو
یکی از نکاتی که می تواند به تعمیرکاران کمک کند تا کار قلم لیسه گیری حرفه ای را با دقت و ظرافت تمام انجام دهند انتخاب کد رنگ مناسب است. بهتر است بدانید اگر کد رنگ به درستی انتخاب نشود، بر فرآیند کار اثر می گذارد و در پایان رد کار باقی می ماند و این موضوع می تواند زیبایی بدنه خودرو را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل، برای انجام این کار به افراد آموزش دیده و متخصص مراجعه کنید تا در پایان از نتیجه کار رضایت داشته باشید.
لیسه گیری حرفه ای چند روز طول می کشد؟
با توجه به این موضوع که امروزه خودرو به بخش مهمی از زندگی افراد تبدیل شده است، این سوال همواره پرسیده می شود که لیسه گیری حرفه ای چند روز طول می کشد. بهتر است بدانید پاسخ به این سوال به شدت آسیب های وارده به بدنه خودرو بستگی دارد. گاهی شدت و تعداد خراش هایی که بر روی بدنه خودرو به وجود آمده اند زیاد است و همین امر سبب می شود خودرو مدت زمان بیشتری در تعمیرگاه بماند. به طور کلی این کار بین یک هفته تا یک ماه زمان می برد. صافکاری بدون رنگ از خدمات مهم صافکاری قدیریان است.
آموزش لیسه گیری حرفه ای
بسیاری از افراد تمایل دارند با یادگیری لیسه گیری حرفه ای وارد دنیای کسب و کار شوند. در اینجا نکته مهمی را برای کسانی که می خواهند لیسه گیری حرفه ای خودرو را بیاموزند گوشزد می کنیم. لیسه گیری کار بسیار دقیق و حساسی است. بنابراین، نیاز به تمرکز زیاد دارد و شخصی که می خواهد این کار را انجام دهد باید تمامی توان خود را به کار ببرد تا بتواند خراش ها را پر کند. به همین دلیل، کسانی که می خواهند وارد این حوزه شوند، باید مهارت دقت و تمرکز را در خود افزایش دهند.
تا بدینجا تلاش کردیم اطلاعات کاملی را در مورد لیسه گیری حرفه ای در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که متوجه شده اید این کار برای رفع خراش های عمیقی که بر روی بدنه خودرو به وجود آمده اند انجام می شود. لیسه گیری مراحل مختلفی دارد و تمامی مراحل باید با دقت و مهارت خاص انجام شوند. در این میان انتخاب کد رنگ مناسب بدنه خودرو از نکاتی است که باید مد نظر قرار گیرد، در غیر اینصورت می تواند زیبایی بدنه خودرو را تحت تاثیر قرار دهد و این موضوع نگران کننده است.
لیسه گیری ماشین
لیسه گیری به عمل از بین بردن خراش های عمیق به وجود آمده روی سطح خودرو گفته میشود. لیسهگیری یا لیسهکشی بخشی از عمل خشگیری بدنه یک اتومبیل است. همانطور که در مقالات قبل به آن اشاره کردیم، به صورت معمول پوسته بدنه اتومبیلها از سه لایه فلز تشکیل شدهاند و اگر خط و خش روی بدنه خودرو فقط لایه اول را دچار آسیب کرده باشد، به این نوع خط و خش، خراش سطحی میگویند و اگر به خراش بوجود آمده به عمق لایههای دوم و سوم برسد، خراش عمیق است. رفع هر کدام از انواع خراشهای بدنه خودرو، راه و روش مخصوص خودش را دارد.
عملیات لیسهگیری معمولا برای رفع خراشهای عمیق با گستره بالا انجام میشود؛ خراشهای سر تا سری که معمولا در بسیاری از موارد، رنگ خودرو دچار ترک میشود و اگر صاحب اتومبیل به سرعت برای ترمیم خراش اقدام نکند، ممکن است قسمتی از رنگ رویه خودرو ریخته و ناحیه آسیب دیده به نقاشی مجدد نیاز پیدا کند.
لیسه کشی خودرو چیست؟
لیسه گیری اتومبیل که با عناوین مختلف لیسه کاری و لیسه کشی نیز شناخته میگردد در واقع به بخشی از عمل خشگیری بدنه اتومبیل اشاره مینمایند. بدنه اتومبیل به طور معمول از دو یا سه لایه فلز تشکیل شده است که این لایهها در جریان تصادفات ممکن است دچار خراش یا پارگی گردند. زمانی که سطح خراش به لایه دوم یا سوم بدنه اتومبیل میرسد در واقع اتومبیل دارای خراش عمیق گردیده است که برای رفع آن نیاز به انجام عمل خشگیری میباشد.
روش لیسه گیری
با توجه به آنچه که گفته شد یکی از روشهای رفع خراشهای عمیق بر روی بدنه ماشین استفاده از لیسه گیری، لیسه کشی یا همان لیسهکاری میباشد. عملیات لیسهگیری بدین صورت است که صافکار با شناسایی محل آسیبدیدگی با استفاده از شویندههای مخصوص آن را کاملا تمیز مینماید. سپس با قرار دادن آن در برابر نور خورشید یا نور فرابنفش عمق خراشها را میسنجد تا به تخمین درستی، از میزان کاری که باید انجام دهد بپردازد.
پس از شناسایی عمق خراش به شناسایی رنگ بدنه خودرو میپردازد و با انتخاب کد رنگ مناسب برای خودرو آسیب دیده اقدام به بتونه کاری یا همان پر کردن محل خراش با استفاده از بتونه سنگی و رنگ خشک مینماید. پس از اینکه رنگ توسط بدنه اتومبیل جذب گردید و خشک گردید نوبت به لیسه گیری اتومبیل میرسد، در این مرحله صافکار با استفاده از لیسههای مناسب اقدام به برداشتن اضافات رنگ بیرون زده از خراش مینماید تا سطحی صاف و یکدست به وجود آید.
عمل پولیش کاری بعد از لیسه گیری ماشین
پس از عمل لیسهگیری ، نوبت به پولیش ناحیه آسیب دیده میرسد، پولیشکاری خودرو یکی از مراحل نهایی عملیات خشگیری بدنه است؛ در این مرحله متخصصان ما با بهرهگیری از پولیشهای جامد قوی و دستگاههای پولیش تخصصی، اقدام به پولیشکاری ناحیه خراش دیده میکنند. در مرحله پولیشکاری بدنه اتومبیل باید کاملا خشک باشد تا مواد بکار رفته در فرو رفتگی خراش، پخش نشوند.
به این نکته توجه کنید که پولیش استفاده شده توسط تیم متخصص صافکاری قدیریان، بر اساس نوع رنگ بدنه اتومبیل شما تعیین میشود تا آسیبی به رنگ اتومبیل وارد نشود. پس از انجام پولیشکاری نوبت به واکس بدنه میرسد؛ در این مرحله متخصصین ما بر اساس میانگین دمای هوا و همچنین نوع کاربری خودرو، اقدام به انتخاب واکس مناسب میکنند اما به طور کل میتوان گفت، تمام واکسهایی که در مرحله نهایی یک عملیات خشگیری استفاده میشوند جزء دسته واکسهای نرم هستند.
لیسه گیری رنگ خودرو
عمل لیسه گیری یا لیسه کاری رنگ خودرو برای رفع خراشهای عمیق به وجود آمده بر سطح بدنه اتومبیل انجام میگیرد. در اینگونه خراشها رنگ بدنه خودرو دچار ترکهایی شده است که در صورت عدم رسیدگی باعث گسترش خوردگی رنگ بدنه خودرو میگردد. مراجعه به یک متخصص برای جلوگیری از گسترش آسیبهای رنگ بدنه خودرو یکی از مهمترین کارهایی است که صاحبان خودرو باید انجام دهند. ظاهر خودرو به دلیل یکدستی رنگ آن به سادگی با یک خراش کوچک آسیب میبیند. نقاشی خودرو از خدمات مهم صافکاری قدیریان است.
عدم رسیدگی به این آسیبهای جزیی به دلیل یکپارچگی رنگ خودرو در بلند مدت آسیبهای جبران ناپذیری را به ظاهر و بدنه خودرو وارد مینماید. یکی از آسیبهای مهم در جریان تصادفات خراشهای جزیی و عمیق به وجود آمده بر روی سطح بدنه خودرو است که لازم است قبل از پولیش کاری یا ترمیم رنگ بدنه اتومبیل این خراشها ترمیم گردد.