تفاوت اصلی این دو روش با یکدیگر به میزان ضربات وارد شده به خودرو است که مشخص میکند باید از کدام روش برای تعمیر ماشین استفاده کرد. در تصادفات رانندگی بسته به میزان خسارت وارده، صاحب خودرو تصمیم میگیرد تا قطعه آسیبدیده بدنه را به صورت کامل تعویض و یا با استفاده از مهارت صافکار ترمیمکند. در صورت تعویض قطعه با نمونه خام و یا رنگخورده، فرآیند بازسازی بدنه با سرعت بیشتر و البته ریسک بالاتر افت قیمت به انتها میرسد.
اثر ضربه یک برخورد مستقیما رنگ بدنه خودرو را تحت الشعاع خود قرار میدهد. اگر میزان ضربه وارده در حدی باشد که رنگ بدنه خودرو ریختهنشده و یا ناحیه ضربدیده به شکل پیچیدهای دفرمه نشده و آسیب ندیدهباشد، میتوان آن بخش از بدنه را با استفاده از مهارت و تجربه صافکار به حالت اولیه خود بدون تغییر در وضعیت رنگ خودرو برگرداند. به این حالت اصطلاحا صافکاری بیرنگ بدنه گفته میشود.
بیرنگ ترمیمنمودن بدنه یک خودرو خوشحالکنندهترین حالت برای صاحب آن به شمار میآید و بسیاری از افراد بعد از یک تصادف در صدد هستند که تا جای ممکن، نقاط آسیبدیده بدون رنگآمیزی بدنه ترمیمشوند. اما در پارهای از موارد، شدت ضربه وارده به حدیاست که باعث تضعیف رنگ بدنه میشود. این تضعیف لایههای رنگ یا به صورت خراش و ریختن تکه تکه رنگ در همان ابتدای حادثه ظاهرشده و یا در طی فرآیند صافکاری بدنه به صورت اجتنابناپذیری خود را نشان میهد. در این موارد بعد از اتمام فرآیند صافکاری، برای تمیز و یک دست شدن ظاهر، بدنه خودرو باید مورد رنگآمیزی قرار گرفته و در واقع عملکرد نقاش در این قسمت مکمل پروسه بازسازی بدنه است.
صافکاری بدون رنگ چیست؟
همانطور که میدانید در حوزه خدمات خودرو صافکاری قطعات و نواحی آسیب دیده به دو شکل بدون رنگ و با استفاده از رنگ صورت میگیرد. بر اساس فرم و شدت ضربه یا فشار وارد شده به نواحی مختلف بدنه اتومبیلها، صافکار تصمیم میگیرد که قطعه را تعویض یا ترمیم کند؛ در صورتی که شدت و نوع ضربه به شکلی باشد که قطعه قابلیت این را داشته باشد به صورت بی رنگ ترمیم شود صافکار بر اساس میزان دانش خود میتواند قطعه را به شکلی ترمیم کند که نیازی به استفاده از رنگ نباشد. به این عمل صافکاری بدون رنگ گفته میشود که امروزه کاربرد بسیار زیادی در انواع ماشین ها و ر.ش ای تعمیر آنها دارد.
صافکاری بدون رنگ با میله
برای انجام عملیات صافکاری بدون رنگ از میله ای بنام PDR استفاده میشود که میتوان با بهره گیری از آن فرورفتگیهای بوجود آمده بر روی بدنه را بدون استفاده از چکش و ضربات مکرر، رفع کند. میلههای PDR در صافکاری بدون رنگ استفاده میشود و فقط برای ترمیم قطعات فرورفته استفاده میشود. میلههای PDR از جنس فولاد هستند و در پکیجهای مختلف به بازار عرضه میشود. قسمت سر این میلهها زاویهدار است و این امکان را به صافکار میدهد که با چرخش دست خود فرورفتگی بوجود آمده را ترمیم کند. برای اینکه بتوان از میلههای PDR استفاده کرد، ابتدا باید قطعاتی همچون چراغها، تایرها یا سپرها از پیکره اتومبیل جدا شوند تا صافکار بتواند با بهرهگیری از این میلهها به قسمت پشتی بدنه دست پیدا کند.
صافکاری بدون رنگ با دستگاه مکش
صافکاری بدون رنگ با دستگاه مکش با استفاده از ایجاد مکش و فشرده کردن هوا به سمت خارج بدنه خودرو اتفاق می افتد. دستگاه های مکش پیشرفته دارای قابلیت تنظیم فشار هوا می باشند. صافکاری با دستگاه مکش از نوع خدمات صافکاری بی رنگ می باشد که در آن از عامل فشار به جای عواملی نظیر گرما و برش استفاده می شود. مکش ایجاد شده در بدنه خودرو به وسیله دستگاه مکنده حداقل آسیب را به رنگ بدنه خودرو وارد می نماید. یکی از مهمترین مزیت های دستگاه مکش رفع فرو رفتگی های بدنه خودرو در کمترین زمان ممکن است. روش صافکاری با دستگاه مکش بیشتر برای خودروهای لوکس و خارجی استفاده میشود.