لیسه گیری به عمل از بین بردن خراش های عمیق به وجود آمده روی سطح خودرو گفته میشود. لیسهگیری یا لیسهکشی بخشی از عمل خشگیری بدنه یک اتومبیل است. همانطور که در مقالات قبل به آن اشاره کردیم، به صورت معمول پوسته بدنه اتومبیلها از سه لایه فلز تشکیل شدهاند و اگر خط و خش روی بدنه خودرو فقط لایه اول را دچار آسیب کرده باشد، به این نوع خط و خش، خراش سطحی میگویند و اگر به خراش بوجود آمده به عمق لایههای دوم و سوم برسد، خراش عمیق است. رفع هر کدام از انواع خراشهای بدنه خودرو، راه و روش مخصوص خودش را دارد.
عملیات لیسهگیری معمولا برای رفع خراشهای عمیق با گستره بالا انجام میشود؛ خراشهای سر تا سری که معمولا در بسیاری از موارد، رنگ خودرو دچار ترک میشود و اگر صاحب اتومبیل به سرعت برای ترمیم خراش اقدام نکند، ممکن است قسمتی از رنگ رویه خودرو ریخته و ناحیه آسیب دیده به نقاشی مجدد نیاز پیدا کند.
لیسه کشی خودرو چیست؟
لیسه گیری اتومبیل که با عناوین مختلف لیسه کاری و لیسه کشی نیز شناخته میگردد در واقع به بخشی از عمل خشگیری بدنه اتومبیل اشاره مینمایند. بدنه اتومبیل به طور معمول از دو یا سه لایه فلز تشکیل شده است که این لایهها در جریان تصادفات ممکن است دچار خراش یا پارگی گردند. زمانی که سطح خراش به لایه دوم یا سوم بدنه اتومبیل میرسد در واقع اتومبیل دارای خراش عمیق گردیده است که برای رفع آن نیاز به انجام عمل خشگیری میباشد.
روش لیسه گیری
با توجه به آنچه که گفته شد یکی از روشهای رفع خراشهای عمیق بر روی بدنه ماشین استفاده از لیسه گیری، لیسه کشی یا همان لیسهکاری میباشد. عملیات لیسهگیری بدین صورت است که صافکار با شناسایی محل آسیبدیدگی با استفاده از شویندههای مخصوص آن را کاملا تمیز مینماید. سپس با قرار دادن آن در برابر نور خورشید یا نور فرابنفش عمق خراشها را میسنجد تا به تخمین درستی، از میزان کاری که باید انجام دهد بپردازد.
پس از شناسایی عمق خراش به شناسایی رنگ بدنه خودرو میپردازد و با انتخاب کد رنگ مناسب برای خودرو آسیب دیده اقدام به بتونه کاری یا همان پر کردن محل خراش با استفاده از بتونه سنگی و رنگ خشک مینماید. پس از اینکه رنگ توسط بدنه اتومبیل جذب گردید و خشک گردید نوبت به لیسه گیری اتومبیل میرسد، در این مرحله صافکار با استفاده از لیسههای مناسب اقدام به برداشتن اضافات رنگ بیرون زده از خراش مینماید تا سطحی صاف و یکدست به وجود آید.
عمل پولیش کاری بعد از لیسه گیری ماشین
پس از عمل لیسهگیری ، نوبت به پولیش ناحیه آسیب دیده میرسد، پولیشکاری خودرو یکی از مراحل نهایی عملیات خشگیری بدنه است؛ در این مرحله متخصصان ما با بهرهگیری از پولیشهای جامد قوی و دستگاههای پولیش تخصصی، اقدام به پولیشکاری ناحیه خراش دیده میکنند. در مرحله پولیشکاری بدنه اتومبیل باید کاملا خشک باشد تا مواد بکار رفته در فرو رفتگی خراش، پخش نشوند.
به این نکته توجه کنید که پولیش استفاده شده توسط تیم متخصص صافکاری قدیریان، بر اساس نوع رنگ بدنه اتومبیل شما تعیین میشود تا آسیبی به رنگ اتومبیل وارد نشود. پس از انجام پولیشکاری نوبت به واکس بدنه میرسد؛ در این مرحله متخصصین ما بر اساس میانگین دمای هوا و همچنین نوع کاربری خودرو، اقدام به انتخاب واکس مناسب میکنند اما به طور کل میتوان گفت، تمام واکسهایی که در مرحله نهایی یک عملیات خشگیری استفاده میشوند جزء دسته واکسهای نرم هستند.
لیسه گیری رنگ خودرو
عمل لیسه گیری یا لیسه کاری رنگ خودرو برای رفع خراشهای عمیق به وجود آمده بر سطح بدنه اتومبیل انجام میگیرد. در اینگونه خراشها رنگ بدنه خودرو دچار ترکهایی شده است که در صورت عدم رسیدگی باعث گسترش خوردگی رنگ بدنه خودرو میگردد. مراجعه به یک متخصص برای جلوگیری از گسترش آسیبهای رنگ بدنه خودرو یکی از مهمترین کارهایی است که صاحبان خودرو باید انجام دهند. ظاهر خودرو به دلیل یکدستی رنگ آن به سادگی با یک خراش کوچک آسیب میبیند.
عدم رسیدگی به این آسیبهای جزیی به دلیل یکپارچگی رنگ خودرو در بلند مدت آسیبهای جبران ناپذیری را به ظاهر و بدنه خودرو وارد مینماید. یکی از آسیبهای مهم در جریان تصادفات خراشهای جزیی و عمیق به وجود آمده بر روی سطح بدنه خودرو است که لازم است قبل از پولیش کاری یا ترمیم رنگ بدنه اتومبیل این خراشها ترمیم گردد.