صافکاری شاسی کشی یکی از اقدامات تخصصی در حوزه صافکاری و نقاشی به حساب میآید؛ از همین رو تمام مراکز خدمات خودرویی قادر به ارائه سرویس شاسی کشی نیستند. از طرفی شاسی خودروها از نظر پلتفرم و فرم کلی با هم متفاوت هستند؛ به همین دلیل صافکار یا فرد متخصصی که میخواهد عمل شاسی کشی را انجام دهد، باید به استانداردها و فرم اولیه شاسی مهارت داشته باشد. انجام عملیات صافکاری ساشی کشی پروسه ای بسیار مهم است و در صورتی که به درستی انجام نشود، فرمان پذیری و پایداری خودرو دچار مشکل میشود. از طرفی متریال بکار رفته در آنها نیز با هم تفاوت دارند. به عنوان مثال در خودروهای سری ۷ بی ام و که به تازگی وارد کشور شدهاند، از ترکیب فیبرکربن و آلومینیوم در طراحی و ساخت شاسی آنها استفاده شده است.
اگر بخواهیم ماشین را مانند بدن انسان مثال بزنیم باید بگوییم شاسی بندی نقش اسکلت بندی بدن انسان را دارد که چهارچوب اتومبیل را تشکیل میدهد و بقیه اجزای خودرو بر روی آن سوار میشود. در برخی از تصادفات شدت ضربه به قدری زیاد است که شاسی بندی یا همان اسکلت بندی خودرو از فرم طبیعی خود خارج شده و از چارچوب مستقیم خود خارج میشود. صافکاری شاسی کشی خودرو از ضروری ترین خدمات صافکاری است که انجام میگیرد. آسیبهای بدنه، امنیت خودرو را تا حد کمی تهدید مینماید اما آسیبهای شاسی بندی امن بودن اتومبیل را به طور کل زیر سوال میبرد. اتومبیلهایی که شاسی بندی آنها دچار مشکل شده است در صورتی که به روش اصولی شاسی کشی نشوند امنیت سرنشینان خودرو را تهدید میکند و ممکن است باعث تصادفات جدید شود. پژوهشها ثابت کرده است که اتومبیلی که شاسی بندی آن دچار مشکل شده باشد با افزایش احتمال سایش تایرها رو به رو است که میتواند منجر به سر خوردن اتومبیل و مشکلات دیگری شود.
مراحل صافکاری ساشی کشی
صافکاری ساشی کشی با توجه به ضربه وارد شده به خودرو میتواند متفاوت باشد به همین دلیل شامل مراحل مختلف با استفاده از دستگاه های متنوع میباشد که در ادامه هر کدام را برای شما توضیح میدهیم:
مرحله اول صافکاری ساشی کشی، آنالیز وضعیت
در ابتدا وضعیت شاسی و جهت آسیب وارد شده به شاسی باید مشخص شود؛ زیرا شاسی کشی یک فرآیند مهم به حساب میآید و متخصص صافکاری باید بتواند تمام جوانب را قبل از پروسه شاسی کشی مورد آنالیز قرار دهد.
مرحله دوم صافکاری ساشی کشی، تعیین جایگاه خودرو
در فرآیند شاسی کشی معمولا خودرو در میان چهار ستون فلزی قرار میگیرد و سپس صافکار و تیم او با بهرهگیری از تجهیزات قدرتمند و چهار زنجیر که به ستونها متصل هستند، بدنه شاسی خودرو را در جهات متفاوت میکشند. از همین رو برای اینکه نیروی کشش در نقطهی خاصی جمع شود، مکان خودرو نسبت به چهار ستون فلزی اطراف باید تغییر کند. تعیین جایگاه دقیق خودرو یکی از مهمترین اقداماتی است که صافکار در زمان شاسی کشی انجام میدهد.
مرحله سوم صافکاری ساشی کشی ، دقت به جزئیات
کشیدن شاسی با استفاده از زنجیر به معنای اتمام پروسه شاسی کشی نیست و پس از کشیدنهای متعدد صافکار باید با بهرهگیری از تجهیزات تخصصی خود، فرم کلی شاسی را به حالت اولیه و استاندارد تغییر دهد. یادمان باشد که شاسی یکی از مهمترین بخشهای پلتفرم یک خودرو محسوب میشود و برای ترمیم آن باید نهایت دقت را بخرج داد.
شاسی کشی با دستگاه الکتروهدرولیک
شاسی کشی با دستگاه الکتروهدرولیک دارای اهرام هایی هستند که با استفاده از آنها شاسی بندی اتومبیل تنظیم میگردد. سایر دستگاه های شاسی کشی خودرو شامل جک پمپی، جک فولکسی میشود که هر یک اصول خاص خود را در شاسی کشی دارند و تنها صافکاران حرفه ای میتوانند با استفاده از آنها شاسی بندی یک اتومبیل را به حالت سابق برگردانند.
توجه داشته باشید که شاسی کشی امری بسیار مهم و ضروری در صافکاری است. با وجودی که پیشرفت تکنولوژی در دستگاه های جدید شاسی کشی باعث برگشت حالت اولیه شاسی بندی خودرو تا حد زیادی شده است اما هرگز استقامت و کارایی شاسی بندی اولیه اتومبیل را نخواهد داشت. شاسی کشی باعث ایجاد مشکلاتی در اتومبیل میگردد که به مرور افزایش میباید و این ایرادات هزینه های بسیاری را به صاحب خودرو تحمیل مینماید. یکی از مهمترین ایرادات بعد از شاسی کشی، لاستیک سایی است که باعث فرسایش لاستیک در مدت بسیار کوتاهتری نسبت به شاسی بندی اصلی بدنه خودرو دارد.