صافکاری رکاب خودرو یکی از خدماتی است که توسط تمام تعمیرگاه های صافکاری نقاشی انجام میشود و این خدمات شامل صافکاری و ترمیم انواع رکاب آسیب دیده است. در ادامه به شما رکاب و انواع آن را به شما توضیح خواهیم داد. خدمات تعمیر سپر و تعمیر رکاب معمولا برای هر کدام از مراکز به یک شکل انجام میشود اما ممکن است بر حسب نوع زدگی و ابزار صافکاری متفاوت باشد. یک صافکار با تشخیص نوع آسیب دیدگی اقدام به تعمیر رکاب خودرو میکند که میتواند شامل جوش پلاستیک یا رفع قرشدگی با استفاده از گرما یا اعمال فشار باشد.
رکاب ماشین چیست
رکاب ماشین به عنوان محل قرار گیری پا برای سوار شدن به خودرو است که نقش پله را بازی میکند. در واقع در قسمت زیرین کابین واقع شده است که ورود و خروج سر نشینان را راحت کرده. به خصوص در اتومبیلهای شاسی بلند رکاب خودرو که به شکل پله ای مجزا خود را نمایش میدهد نقش مهمی در ورود و خروج سرنشینان خواهد داشت. رکاب اتومبیل در برخی از ماشینها از جنس بدنه سپر ماشین مانند پلاستیکهایی با پایه فلزی ساخته میشود.
رکابهای ساخته شده از مواد پلیمری، از دو یا سه لایه فایبرگلاس ساخته شده اند و برای تعمیر آنها مانند آنچه در مقاله ترمیم سپر اشاره نمودیم عمل خواهیم نمود. اگر آسیب وارده به رکاب تنها به خراشیدگی و خط و خش منتهی گردد تنها کافی است با استفاده از پولیش کاری به رفع این آسیبها پرداخت اما اگر رکاب خودرو دچار شکستگی شده باشد لازم است از جوش پلاستیک برای ترمیم آن استفاده نمود. در جوش پلاستیک با استفاده از چسبهای مرغوب و توریهای پلاستیکی و سمباده قسمتهای شکسته شده کاملا ترمیم میشود و سپس روی آن بتونه کاری شده و پس از بتونه کاری و سمباده مجدد در انتها رنگی مطابق با رنگ بدنه خودرو به آن زده میشود.
صافکاری رکاب خودرو با ساکشن
صافکاری رکاب خودرو با ساکشن یکی از ساده ترین راههای صافکاری بدون رنگ است که به رفع قر شدگیهای اتومبیل کمک مینماید. تنها در صورتی در این روش از نقاشی اتومبیل استفاده میشود که رنگ بدنه دچار آسیب شده باشد. کار با دستگاه مکش بدین صورت است که با اتصال کلاهک مکنده به درون قسمت قر شده بدنه را به سمت بیرون میکشند و سپس با استفاده از چکش کاری بدنه خودرو را به شکل اولیه آن بر میگردانند.
صافکاری با ساکشن در تهران
صافکاری با ساکشن در تهران معولا در تمامی مراکز خدمات تعمیر خودرو انجام میشود و با توجه به نوع آسیب دیدگی به محل مورد نظر قابل کارشناسی برای تعویض رکاب است. برای انجام صحیح صافکاری با دستگاه مکنده یا ساکشن، باید کلاهک دستگاه در محل صحیح فرورفتگی بدنه خودرو قرار بگیرد و این تنظیم محل، اهمیت زیادی دارد. اکنون وقت آن میرسد که صافکار به کمک چکش و ابزار صافکاری خود، به صاف کردن ظریف و نهایی بخش معیوب بپردازد. اگر در این مرحله آسیب به شکلی باشد که خطر ریزش و خرد شدن رنگ بدنه مطرح شود، نیاز به استفاده از ابزاری برای حفظ رنگ خواهد بود. اما اگر صافکار موفق به حفظ رنگ نشده و در نهایت با خرد شدن و ریزش رنگ، مواجه شویم؛ ناچار همان قسمت از بدنه رنگ خواهد شد.
روش صافکاری رکاب خودرو
اگر آسیب وارده به رکاب خودرو تنها خراشیدگی و خط و خش باشد، تنها کافی است با استفاده از پولیش کاری به رفع این آسیبها پرداخت اما اگر رکاب خودرو دچار شکستگی شده باشد لازم است از جوش پلاستیک برای ترمیم آن استفاده نمود. در جوش پلاستیک با استفاده از چسبهای مرغوب و توریهای پلاستیکی و سمباده قسمتهای شکسته شده کاملا ترمیم میشود و سپس روی آن بتونه کاری شده و پس از بتونه کاری و سمباده مجدد در انتها رنگی مطابق با رنگ بدنه خودرو به آن زده میشود. این مرحله به ظاهر ساده است اما به دلیل ظرافت این بخش از ریزه کاریهای زیادی برخوردار است و باید یک فرد متخصص با تجهیزات لازم این کار را انجام دهد.
صافکاری بدون رنگ رکاب خودرو
صافکاری بدون رنگ جز خدمات مهم و تخصصی است که تمام مراکز صافکاری نقاشی این کار را با دستگاه و ابزار آلات خاصی انجام میدهند. یکی از این خدمات در حوزه صافکاری، صافکاری بدون رنگ رکاب خودرو است که با توجه به نوع آسیب دیدگی به رکاب قابل تشخیص است. حوزه خدمات خودرو صافکاری قطعات و نواحی آسیب دیده به دو شکل بدون رنگ و با استفاده از رنگ صورت میگیرد. بر اساس فرم و شدت ضربه یا فشار وارد شده به نواحی مختلف بدنه اتومبیلها، صافکار تصمیم میگیرد که قطعه را تعویض یا ترمیم کند؛ در صورتی که شدت و نوع ضربه به شکلی باشد که قطعه قابلیت این را داشته باشد به صورت بی رنگ ترمیم شود صافکار بر اساس میزان دانش خود میتواند قطعه را به شکلی ترمیم کند که نیازی به استفاده از رنگ نباشد.